Tuesday, March 16, 2010

Kašljem, jedva dišem, a i problemi me guše

Vraćam se nakon časa hemije. Sunčano je napolju. Iznenada ustajem i silazim par stanica ranije i trčim. Trčim ka reci, ka mostu...
Ja bih da pobegnem!
Od svega!
Možda i od svih.
Ali više od svega. Od problema. Od gomile problema. Nagomilaše se, zatrpaše me, ne vidim se više od njih.
Vratila bih se tek na leto. Aaah...
Ali ne mogu!
Ne mogu!
I onda samo stojim na mostu i posmatram kako reka protiče.
Kad god sam neraspoložena dodjem ovuda. Sama.
I prestanem da mislim.
Samo posmatram.
Razmišljati? O čemu? O problemima? O planu kuda i kako pobeći? Ne!
Ne mogu!
Razloga je puno. Sebično je. Ne mogu ostaviti tek tako za sobom sve. A i savest bi me pojela. Uništila bi me.
Problemi:
Škola, društvo-najmanji. Skoro sam prokomentarisala da mi je omiljeno ono vreme koje provedem u školi. I jeste, ovih dana jeste. Tamo mi prija. Tamo mi je društvo!
Oko prijemnog-frka mi je, moram da priznam. Ali to je konstantno.
Zdravlje,zaljubljenost-i na jednom i na drugom planu ista situacija-bolesna sam. Jedva dišem i jedva pričam, sva sam nikakva. A obavezno tad i pamet ne sluša. Nekako uz bolest idu i bolesne misli. I tako sam ja psiho-fizički veoma bolesna. Loša ideja je Frank Sinatra u ovakvom rastrojstvu. Ali... It's the same old dream...
Kuća-najveći. Iskreno rečeno. Postala je odeljenje gerontologije. Naporno je. Vama to nisam pričala, Veri ponovo nije dobro, s tim što se srušila kad joj je pozlilo i sad ima prelom kuka, uhhh...
I tako ja s vremena na vreme pobegnem malo od kuće, pobegnem od svega, od problema, ali samo na kratko, ipak se uvek vratim. Ne vredi. Nije rešenje pobeći. A i neki problemi me prate čak i kad pobegnem, dok me drugi verno čekaju da se vratim.
Smognem ja ipak svakog dana snage da ne budem nesrećna. I nisam, zaista nisam.
Odoh ja sad u školu.

6 comments:

Kajzer Soze said...

Ja te razumem. Bolestan sam, Ne mogu da dišem, ni da pričam i pun mi je ku*ac svega. Sranje je što ću kad ozdravim zaboraviti koliko mi je loše bilo i huliti na život zbog nekih drugih gluposti koje će me tada mučiti.

ТоМЦаа said...
This comment has been removed by the author.
ТоМЦаа said...

Не знам шта да вам кажем, једино да вас бодрим да издржите и победите све муке. Ево и вама Песна против малери, да вам крене на боље.

Ivana Mladenović said...

Hvala, lepa pesma.
Ako dušu ne iskašljem biću srećna.
Kajzer, valjda će s toplijim danima i nama biti bolje.

Kreativna dušica said...

Sve nas nekad zatrpa reka problema. Često ne znamo šta ćemo sa sobom, šta da radimo, gde da idemo? Kako biti bolje? Problemi zahtevaju vreme. Što više odmiče vreme, problemi ili sami odlaze ili se rešavaju. Naravno, i novi dolaze. Bez obzira na sve, čovek mora ostati normalan pored svega toga. Naći psihičku snagu i krenuti napred. Samo tako će biti bolje.

Ovo je moj maleni savet i iskreno mišljenje! Problemi ne mogu nestati preko noći i samo jačinom i izdržljivošću se možemo otresti bar na neko vreme od njih.
Želim ti mirnu reku života!

Pozdrav

SMiliCa said...

Bice sve ok :)