Saturday, November 20, 2010

Prolazim kroz krizu identiteta

Nisam kul. To znam. Nikad nisam ni bila. E sad, oduvek sam mislila da sam štreber. I bilo je lepo znati ko sam. Medjutim upisavši fakultet videh kako ustvari štreberi izgledaju. Kako se ponašaju. Kako razmišljaju. I sada? Sada ne znam ko sam.

13 comments:

Retka Zverka said...

Ivana, nemoj toliko da se opterećuješ. Šta ima veze što nisi ili jesi cool, da li smatraš da si štreberka ili nisi. Pusti to, to su ionako samo etikete. Plivaj u svojoj jedinstvenosti. :)

Ivana Mladenović said...

Znam, u pravu si. Zanimljivo je meni to što sam se konačno oslobodila svoje etikete. Lepo je. Ali zanimljivo je to kako se toliko naviknemo na te ponekad i uvredljive etikete da nam posle nedostaju.

Стефан Јањић said...

Ма није ваљда да си тек сад створила представу о штреберима? Цццц... Па где су ти све ове године пролетеле?! Ја реч "штребер" не користим за онога ко много и напамет учи, већ за онога ко је увек спреман (независно од тога да ли је научио напамет или не). Задивљују ме особе које знају нешто и ван градива и то непретенциозно показују.

ТоМЦаа said...

Никад нисам разумео шта је штребер. Свеједно.

Буди срећна, шта год да си :)

Dejan Pejčić said...

http://www.youtube.com/watch?v=dU6KmZZUg8A
;)

Krvolocna Barbika said...

Zato ja uvek za sebe kazem da sam strebercic.

Ivana Mladenović said...

Stefane, čudna je tvoja predstava o štreberima. Ipak mislim da svi po tim štreber podrazumevaju nešto pogrdno.
ToMCee, ne znam ni ja. Ranije sam mislia da znam, mislila sam da se ubrajam u štrebere, ali sad više ne mislim, sad mislim da su to ljudi bez nekog života, osim fakulteta, nesposobni za vodjenje nekih drugih razgovora, osim onih koji se tiču fakulteta, uče ili pričaju o tome šta uče, a kad konačno nešto skapiraju onda su pretenciozni, ili ako nešto znaju od ranije, e to je tek zajebano.
Ne znam koja bi bila definicija jednog štrebera, Stefane, i ToMCee, ali ja reših da se više ne odazivam na tu etiketu.
De, de, Dejane, neću se izgubim. Ne sekiraj se ti za mene.
Barbi, pa dobro, verovatno po jedan štreberčić čuči u svakom od nas, bio on pametan, bio on pretenciozan.

ТоМЦаа said...

А, добро, онда сам ја штребер. Није тако лош осећај :D

Gospodar Nevremena said...

Na fakultetu sam upoznao 5 grupa studenata:

1. Oni koji mnogo uče, uspeh im je bitniji od toga koliko će naučiti, pa nemaju vremena da se zezaju i da razmišljaju hoće li šta razumeti ili ne. Njih zanima prosek i do toga i dolaze.
2. Oni koji su "rođeni" za ono šta studiraju, uz to jako inteligentni, vredni i odgovorni pa uz optimalan rad postižu izuzetne rezultate. Ima ih najmanje.
3. Baš kao ovi iz druge grupe, sa tom razlikom što su neodgovorni, lenji, prepotentni, pa ostaju večiti neiskorišćeni talenti.
4.Oni koji uče po ceo dan, ne izlaze iz čitaone, barataju nepotrebnim informacijama, ne znaju da uče, obmanjuju sebe verovatno usled nekih kompleksa. Loše im ide, frustrirani su...jako rizična kategorija.
5.Prevaranti (nema potrebe analizirati ih)

Pogrdnim nazivom Štreberi, nazvani su svi pripadnici grupe 1, od strane ostalih, verovatno zbog podsmeha, ljubomore ili zavisti...šta ti ja znam...

Ivana Mladenović said...

Pa ja sam tek krenula na fakultet, tako da se tek pronalazim. Kroz gimnaziju su me svrstavali u štrebere, zbog ocena, neizostajanja, društva, i tome sličnog. Ali sada shvatam da mi ta etiketa ne odgovara i reših da se tražim ponovo. :)
Dobrodošao!

Gospodar Nevremena said...

Bolje te našao! Ti uči i ne obaziri se na nebitne stvari. Sve ostalo pusti da se dešava spontano, konkretno mislim na društvo. Ti ne možeš biti ono što ustvari nisi, pa makar i na silu. Iako štreber zvuči pogrdno, to nikoga ne bi trebalo da vređa, još ako ti takav kompliment uputi neko ko je bez mozga. Uglavnom ti upućuju oni mangupi koji misle da su cool jer oni kao ne uče i imaju 5,6 kečeva pa se još hvale...došli smo u situaciju da se pametni i vredni učenici (studenti) stide da kažu da su učili 6,7 sati dnevno, u strahu da ih neko ne nazove štreberom! Smešno...i zapamti: čega se pametan stidi, time se budala ponosi!

SMiliCa said...

I ja sam živela u istom ubeđenju, ali sam vremenom shvatila da se varam. Takmičenja iz istorije su me u to uverila.

Ovo što pišem se odnosi samo na "štreberstvo". Ovako nemam nikakvih problema i u svakom trenutku znam ko sam. A veoma cenim ljude koji takođe nemaju tih problema :)

Ivana Mladenović said...

Ma znam ja ko sam, uvek, makar mislim da znam, uvek, ali ne znam koja bi bila odgovarajuća etiketa za to.